Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Antigron Kablo Nedir?

24-05-2023 12:56
Antigron Kablo Nedir?

Elektrik kablolarını genel olarak elektrik iletimini sağlamak için kullanıyoruz. Bunlar tek bir seçenek ile üretilmezler. Çünkü elektrik kablolarında da kullanım alanları çok farklı şartlara sahip olabilir. Antigron kablo olarak bilinen nym kablo türü de nemli ortamlar için üretilen özel bir çeşittir. Standart kablolar dışında en fazla tercih edilen elektrik kablosu çeşidi olarak da bilinir. Genel olarak da birden fazla tele sahip olurlar. 

Antigron Kablo Nedir?

Elektrik iletiminde kullanılacak bir çeşit olan antigron kablo nedir sorusunu daha detaylı ele alalım. Bu kabloyu oluşturan malzemeler, kablo düzeneği ve kullanım yerleri ile ancak kablonun ne olduğunu tam olarak açıklayabiliriz. Nemli ortamlar için tercih edilir. Toprak altına döşenmezler. Sıva altına veya üstüne kullanımları yaygındır. Daha çok alçak gerilim için tercih edilmektedirler. İletken kablolar PVC özellikli yalıtkan bir malzemeyle kaplanır. Bu kablolarda iletkenler birden fazla olabilir. İç mekanlarda olduğu gibi dış mekanlarda da kullanılabilirler. Şayet bu alanlarda da direkt olarak güneş ışığına maruz kalmamaları gerekir. 

Antigron Kablo Ne İşe Yarar?

Elektrik sistemlerinde iletkenlik için kullanılan her kablo aynı görev için yer alsa da kimi kablo modelleri öne çıkabilir. Kabloların sağlamlığı, iletkenlik durumunu çok daha güvenli yapılmasını sağlar. Aynı zamanda çevresel faktörlerden dolayı oluşabilecek aşınma gibi durumlara karşı da korunaklı olabilirler. Burada da antigron kabloların genel anlamda sahip olduğu özellikleri sıralamıştık. Bunlar dahilinde de antigron kablo ne işe yarar konusunu ele alırsak, en başta karşımıza çıkan sonuç, uzun süreli kullanım olur. Çünkü sahip olmuş olduğu iletken kablo sayısı ve bunların özellikleriyle çalışma sıcaklığı en makul seviyede ayarlanır. Herhangi bir tehlikeli durumun oluşması önlenir. Bu anlamda da zaten daha çpl güvenlik sağlama amaçlı olarak tercih edilirler. 

Antigron Kablo Özellikleri Nelerdir?

Antigron kabloların iletken malzemesi bakır olmaktadır. Dış malzemede pvc özellikli yalıtkan malzeme yer alır. İletken kablo ve dış kılıf özelliklerinde birinci sınıf ya da sınıf 2 ürünleri kullanılır. Bunların tercih edilmesinde kullanım alanları belirleyici olabilir. 


1-) Çalışma sıcaklığı en yüksek 70 derecedir.
2-)Kısa devre sıcaklığı ise en yüksek 160 derece olarak görülür. (5 saniye için)
3-)Anma gerilimleri ise genel olarak 300/300 V, 300/500 V olur. 
4-)Birden fazla tel veya bakır teli ile oluşturulabilirler.
5-)Kabloların sahip olduğu bakır veya alüminyum malzemeler ile sağlam bir yapıda olurlar. Çalışma sıcaklığını artırmaya destek olan bu özellikler ile kablonun da kullanım ömrü uzamış olur.

Bu özellikler dahilinde kullanıcılar antigron kablo mu ttr kablo mu gibi bir soruyu da merak edebilir. TTR kablolar da pvc kaplama ile oluşturulur. 2-3-4-5 damarlı kablolar görülür. Evlerimizde, iş yerlerimizde bu çeşidi görebiliriz. Esnek bir yapısı vardır. 3 ile 32A arasında taşıma kapasiteleri bulunur. Elektrik tesisatında ilkten veya sonradan da kullanılabilirler. Antigron çeşidinde ise sıva üstü veya altı gibi seçenekleri düşündüğümüzde daha çok işletmelerde, patlama ve yangın riski bulunan alanlarda kullanımını görebiliriz. Hemen hemen aynı özellikleri gösterselerde kullanım ihtiyacı olarak farklılıkları vardır. 

Antigron Kablo Hangi Alanlarda Kullanılır?

Özellikleriyle antigron kabloların işletmelerin, yaşam alanlarının güvenliği için önemli bir parça olduğunu buraya kadar özetledik. Ancak antigron kablo nerede kullanılır sorusuna biraz daha yakından bakabiliriz.


Genel anlamda konutlarda ve endüstriyel alanlar içerisinde kullanımını görebiliriz. Endüstriyel alanlar için durumu biraz daha irdelersek de, yangın ve patlama riskine karşı kulanımı vardır. Çalışma sıcaklığı 70 dereceyi, kısa devre sıcaklığında da derece en yüksek 130 dereceyi bulabiliyor. Bu sayede ortam güvenliğini maksimum oranda sağlanmasına katkıda bulunur. Yağ ve asitlere karşı direnç gösterir. Olası tehlike durumların oluşmasını engeller. 

Sık Sorulan Sorular

Soru 1: Antigron Kablo Nedir?

Elektrik kablolarını genel olarak elektrik iletimini sağlamak için kullanıyoruz. Bunlar tek bir seçenek ile üretilmezler. Çünkü elektrik kablolarında da kullanım alanları çok farklı şartlara sahip olabilir. Antigron kablo olarak bilinen nym kablo türü de nemli ortamlar için üretilen özel bir çeşittir.

Soru 2: Antigron Kablo Ne İşe Yarar?

Elektrik sistemlerinde iletkenlik için kullanılan her kablo aynı görev için yer alsa da kimi kablo modelleri öne çıkabilir. Kabloların sağlamlığı, iletkenlik durumunu çok daha güvenli yapılmasını sağlar. Aynı zamanda çevresel faktörlerden dolayı oluşabilecek aşınma gibi durumlara karşı da korunaklı olabilirler.

Soru 2: Antigron Kablo Hangi Alanlarda Kullanılır?

Genel anlamda konutlarda ve endüstriyel alanlar içerisinde kullanımını görebiliriz. Endüstriyel alanlar için durumu biraz daha irdelersek de, yangın ve patlama riskine karşı kulanımı vardır. Çalışma sıcaklığı 70 dereceyi, kısa devre sıcaklığında da derece en yüksek 130 dereceyi bulabiliyor. Bu sayede ortam güvenliğini maksimum oranda sağlanmasına katkıda bulunur.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.