Herzlich willkommen
Zugang zu und Schnell Sicheres Einkaufen!
Noch kein Mitglied?
Sie können ganz einfach Mitglied werden!

Güneş Enerjisini Kullanabileceğimiz Yerler Nelerdir?

22-11-2022 08:58
Güneş Enerjisini Kullanabileceğimiz Yerler Nelerdir?

Günümüzde sanayileşme, nüfusun hızla artışı ve daha birçok etken enerjiye olan ihtiyacı artırır. Enerjinin farklı kaynakları vardır; bunlar yenilenebilir ve yenilenemez enerji kaynakları olarak ikiye ayrılır. Yenilenebilir ve sınırsız enerji kaynaklarından bir tanesi kullanım alanı fazlasıyla geniş olan güneş enerjisidir. Güneş enerjisi, yenilenebilir enerji kaynakları arasından en güçlü kaynaklardan bir tanesidir. Bazı enerji kaynaklarının dünyada oluşturduğu tahribat dolayısıyla, insanlar yenilenebilir ve temiz enerji kaynaklarına ulaşmak için artık daha fazla çaba gösterir. Solar enerji bu kaynaklar arasında en kolay ulaşılabilenlerdir. Solar enerji nedir diye sorulacak olursa; güneş ışınlarının güneş panelleri ile toplanarak elektriğe ve ısıya dönüştürülmesi olarak yanıtlanabilir.


Güneş Enerjisini Kullanabileceğimiz Yerler

Güneş enerjisi günümüzde birçok alanda rahatlıkla kullanabilir. Bunlardan bazıları: 

- Evlerimize elektrik sağlanmasında.

- Fabrikalar, endüstriyel alanlar, diğer işletmelerde.

- Elektriğin bulunmadığı yerlerde.

- Tarımsal sulama alanlarında.

- Sıcak su üretiminde.

- Solar enerji panelleri kullanılarak seracılıkta kullanılır.

- Sokak lambaları, trafik lambaları ve işaret lambalarında.

- AVM, hastane, akaryakıt istasyonları, hayvancılıkta ve OSB’lerde.

Güneş Enerjisi ile Su Isıtma

Güneş enerjisiyle su ısıtma sistemi, güneşten alınan enerjiyi ısı enerjisine çevirerek suyun ısınmasını sağlayan yenilenebilir ve düşük maliyetli bir sistemdir. Yenilenebilir bir enerji kaynağı olması sebebiyle dünyaya verdiği zarar da oldukça düşüktür, çevreci bir enerji sistemidir. Güneş enerjisiyle su ısıtma sistemi, aktif termal sistem ve pasif termal sistem olarak ikiye ayrılır. Aktif sistemde suyun devirdaim olmasını sağlayan bir pompa kullanılırken pasif sistemde bu işlem doğal yolla yapılır.

Güneş Enerjisi İle Taşımacılık

Güneş enerjisi hem tükenmeyen bir kaynak oluşuyla hem de çevreye herhangi bir zarar vermemesiyle her alanda tercih edilen bir kaynaktır. Günümüzde birçok şehirde tramvaylar, trenler, metrolar, otobüsler, arabalar güneş enerjisi kullanımına geçmiştir. Solar enerjinin ulaşım sektöründe kullanılması, ortaya çıkan sera gazını büyük oranda azaltarak çevre sorunlarının birçoğuna çözüm olabilir. 

Güneş Enerjisi İle Aydınlatma

Güneş enerjisinin ilk kullanılmaya başladığı alan aydınlatmalardır. Güneş enerjisi ile aydınlatmanın sistemi; gündüz güneş panellerinden elde edilen elektriğin depolanması ve gece ampülleri çalıştırmasına dayanır. Güneş enerjili aydınlatma sistemleri; park, bahçe, sokak, otopark, benzin istasyonları, şehir içi aydınlatmalarında kullanılabilir.


Güneş Enerjisi İle Elektrik Üretimi

Güneşten gelen ışınlar Dünya’ya her saniye 173.000 trilyon watt enerji iletir. Bu enerji dünyanın enerji tüketiminin 10.000 katıdır. Güneş enerjisinin elektrik üretiminde çok yüksek bir potansiyeli vardır. Güneş enerjisinin elektriğe dönüştürülmesi için iki sistem kullanılır. Yoğunlaştırılmış güneş enerjisi, güneşin yaydığı sıcaklığın kullanılarak enerjiye dönüştürülmesi; fotovoltaik sistem ise ışığın elektriğe dönüşmesini sağlar.



Güneş Enerjisi İle Havalandırma

Güneş enerjisinin kullanıldığı başka bir alan ise havalandırmadır. Evlerinizde, işyerlerinizde ya da daha birçok alanda güneş enerjisi kullanarak ortamı soğutabilirsiniz. Güneş enerjisiyle çalışan fan ve vantilatörler, yaz aylarında ortamı serinleterek klima ihtiyacını ortadan kaldırabilir. Böylece klima için harcanan elektrik yerine sınırsız bir kaynak olan güneş enerjisini kullanmış olursunuz.

 
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.